hits
  • 23.10.2017 kl. 13:11

Hvordan lage thai-style vårruller:

God ettermiddag!

I dag starter første dagen av seks dager i strekk jobb-uke. Dette blir ganske så spennende hvor flytting også pågår. Daniel og jeg skal flytte til en hybel-leilighet som cirka 7 - 10 minutter unna byen. Det blir gøy å flytte til en annen sted hvor det ikke er så mye folk, men mer koselig. Deilig å være litt borte fra byen. Jeg håper virkelig at jeg klarer og holde meg unna junkfood, hehe!

Jeg ble nettopp ferdig med å lage vårruller og de er virkelig himmelske! Mammas oppskrift tar aldri feil. Disse vårrullene vokse jeg opp med og er takknemlig å ha en mor som er veldig flink med mat. Thailandske vårruller er smakfulle med ulike smaks noter. Så nå skal jeg enda en gang dele oppskriften med dere. 

Hva du trenger:

  • Kjøttdeig ( kan utelatte dette om du er vegetarianer ) 
  • Kål og gulrøtter 
  • Hvitløk 
  • Rispapir
  • Glassnudler

Hvordan lage: 

Varm opp stekepannen med middels varme deretter kutt opp hvitløken i bittesmå biter og stek det sammen med smør eller olje. 
Stek hvitløken til de blir gylden og deretter putt opp i kjøttdeig. Til alt er godt stekt. Putt alle grønnsakene inn slik alt blir middels til full kokt, men slik at de blir ordentlig kokte når de vårrullene stekt. 

Sausen: 

4 spiseskje av oystersaus
1 spiseskje av soyasaus 

1 spiseskje av sukker 
2 spiseskje av thai kylling bulljong ( pudder ) 

Når grønnsakene er nesten kokte skru ned varmen og putt opp i glassnudler og helt opp i sausen og rør gjennom røra godt slik alt blir fordelt! Deretter er det tid til å brette vårrullene. Jeg har en video på dette om det skulle være lettere å forstå! 

Velbekomme!

Video: 

 

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no